Matrasdek

Zoekt u een goed matrasdek? Een goede nachtrust in een heerlijk bed is voor iedereen belangrijk. Per nacht besteden we een aantal uren in bed, dit maakt het één van de belangrijkste plaatsen in onze woning en in ons leven. Daarom is het belangrijk om het goed te onderhouden. Dit kan op diverse manieren, maar één daarvan is gebruik te maken van een matrasdek.

Functie matrasdek

Een matrasdek, ook wel matras onderlegger of matrasbeschermer genoemd, is een soort van deken die tussen de lattenbodem en het matras wordt gelegd. Deze dient ervoor het tijk om het matras te beschermen wanneer het matras gaat schuiven of deze verschuivingen zelfs tegen te gaan. Daarnaast blijft het matras veel beter beschermd tegen vochtplekken. Deze kunnen ontstaan wanneer het matras niet genoeg geventileerd wordt van onderaf. Het kan namelijk zo zijn dat het matras aan de onderkant teveel wordt afgesloten van lucht. Het matrasdek zorgt voor de juiste ventilatie waardoor dit probleem voorkomen wordt. Hierdoor zorgt u voor een langere levensduur en beter behoud van het matras met al resultaat een beter slaapcomfort.

Vilt of antislip

Er zijn diverse soorten matrasdekken te verkrijgen; vilt en antislip. Een vilten matrasdek is traditioneel en is gemaakt van een combinatie van vilt en jute. Het is zeer luchtdoorlatend en heeft rondom een gestikte bies.
De dekken met antislip zijn in twee soorten; met een enkelzijdige of een dubbelzijdige antislip laag. De antislip laag bestaat uit vele rubberen contactnopjes, verspreid over het gehele oppervlak. Deze zorgen ervoor dat het matras niet wordt beschadigd door de bedbodem of zal gaan schuiven. Het matras blijft perfect op zijn plek liggen. De nopjes zijn van hoogwaardige kwaliteit en zijn slijtvast.

Enkelzijdige antislip laag

De matrasdekken met de enkelzijdige antislip laag zijn geschikt voor alle type bedbodems, maar ook ideaal voor verstelbare bedbodems. De matrasdekken met de dubbelzijdige antislip laag zijn speciaal bedoeld voor boxspringbedden. Deze hebben aan beide zijde de antislip noppen zodat het bovenmatras niet van de onderbak schuift. Soms wordt aangeraden om bij een boxspring geen dekmatras te gebruiken, omdat de onderbak van zichzelf al genoeg luchtdoorlatend is. Echter kan ook hier het matras zonder dekmatras met antisliip gaan schuiven. De dubbelzijdige antislip dekmatrassen zijn uiteindelijk ook hier in hun voordeel.

Goede eigenschappen

Gebruik maken van een matrasdek biedt u dus vele voordelen; luchtdoorlatend, vochtabsorberend, slijtvast, anti-slip, sterk isolerend, stofvrij en geschikt voor alle type bedbodems. Dit zijn de algemene voordelen, maar er zijn ook dekmatrassen die zelfs gewassen kunnen worden op 60 graden. Hierdoor zijn ze ook geschikt voor mensen met een huisstofmijt allergie. Voor iedere maat matras is er een matrasdek te verkrijgen. Zowel tijdens het slapen als tijdens het verwisselen van het beddengoed heeft u geen last van het matrasdek. Deze blijft gewoon op zijn plaats.
Een matrasdek is uiteindelijk onmisbaar als u uw bed goed wilt onderhouden en er langer plezier van wilt hebben. Voor iedere maat en ieder type bedbodem is er een matrasdek te koop. Zelfs voor mensen met een huisstofmijt allergie. Geniet langer van uw bed met dit eenvoudige hulpmiddel.