Heerlijk genieten van een comfortabel dekbed doet u met een donsdekbed. Juist omdat het donsdekbed gevuld is met vederen voelt het donsdekbed extreem zacht aan. Dons houdt namelijk lucht vast in de donsvlok en daarmee heeft dons een hoge veerkracht. Dit betekent dat een donsdekbed een zeer hoge isolerende waarde heeft en dus warm en comfortabel aanvoelt. Dons komt van nature bij eenden en ganzen voor. De dieren hebben gewoonlijk een prachtig pakket aan donsvlokken waarmee de dieren het eigen lichaam beschermen tegen weersinvloeden. Dit is mooi omdat wij deze dons optimaal kunnen gebruiken voor de vulling van onze dons dekbedden, zodat iedereen het gehele jaar door warm en comfortabel aanvoelt. Schakel dan ook de dekbedden specialist in van dekbedden24 om ook een heerlijk donsdekbed te hebben.

Keuze eenden of ganzen donsdekbed

Tussen de eenden en ganzen donsdekbed zit een klein verschil. Omdat de ganzen donsvlok groter is dan die van de eenden, is relatief minder ganzen dons benodigd om dezelfde isolerende werking te verkrijgen. De ganzen donsdekbed deken voelt dan ook super zacht aan. Er is daarnaast nog een speciale groep ganzen dons uit de extreem koude en gure delen van de wereld waarbij de gans extra opgewassen moet zijn tegen de weersinvloeden. Van ganzen uit dergelijke streken wordt een extreem grote donsvlok verkregen van exceptionele kwaliteit. Uiteraard is het afhankelijk van uw eigen wensen omtrent het type donsdekbed dat u wilt. Vraag daartoe advies bij onze winkel, loop dus gerust een keer bij ons binnen en laat u versteld staan van het grote donsdekbed assortiment.

Donsdekbed reguleert uw lichaam

Het is van belang dat u een goed dekbed uitkiest aangezien u praktisch een derde van uw leven onder een donsdekbed ligt. Daarbij wilt u er lang van kunnen genieten en dat het materiaal van hoge kwaliteit is. Omdat dons een open structuur heeft ademt het donsdekbed. Gedurende uw slaap stoot u waterdamp uit en dat wordt niet door het dons vast gehouden. Deze regulering zorgt er ook voor dat teveel aan warmte onder het dekbed ook wordt afgevoerd naar de omringende lucht. Goede ventilatie is dan ook aan te bevelen in het slaap vertrek. Om uw slaapvertrek af te stemmen op uw donsdekbed kunt u advies bij onze dekbed specialisten inwinnen.

Type donsdekbed!

Er zijn verschillende typen dons dekbedden ter beschikking. Ruw weg kunt u de volgende donsdekbed typen vinden in ons assortiment.

  • Seizoen gebonden dons dekbed is veelal een enkel donsdekbed geschikt voor de de koude winter nachten danwel voor de gure voor- en najaarsnachten;
  • Enkel of twee persoons dons dekbedden, mogelijk in de extra grote uitvoering als de lits-jumeaux;
  • Vier seizoenen donsdekbed, waarbij u met een tweetal dons dekbedden voor ieder jaargetijde de optimale donsdekbed combinatie kunt creëren.
  • Zodra u bij ons binnen loopt staat u versteld van het grote aanbod aan verschillende typen dons dekbedden.

Dons dekbed voor u!

Ieder persoon heeft zijn eigen ritueel om te gaan slapen. Uiteraard moet uw donsdekbed type aansluiten aan het seizoen waarin u zit. Een koud klimaat vergt een hogere isolatie waarde, terwijl dit minder nodig is wanneer het een zomerse periode betreft. Ook uw persoonlijke wensen en uw warmte- en knuffelgevoel spelen een rol in de keuze van type donsdekbed. Om bij uw omstandigheden de juiste dons dekbed te selecteren is het verstandig om onze dekbed specialist in te schakelen.