Assortiment aan hoeslakens en matrassen

Een passend hoeslaken heb je zondermeer nodig om je slaap een genot te laten zijn. Ook matrassen zijn er in vele soorten, maten, kwaliteiten en materialen. De keus is dan ook zeer uitgebreid.

De keus voor een bepaald hoeslaken moet voldoen aan uw eigen wensen omtrent zachtheid, warmte, comfort enzovoorts. Ieder persoon heeft dan ook zijn eigen warmte profiel. De samenstelling van het gehele bed, matras, dekbed, kussens en hoeslaken zal dan ook op elkaar moeten aansluiten.

Heeft u dan ook hoeslaken of bedcomfort advies nodig, laat u gerust door ons informeren en laat u verbazen door ons ruime assortiment.

Boxspring hoeslaken of gewone matras hoeslaken

Gewone hoeslakens hebben een hoekhoogte tot op 20cm. Betreft het echter een boxspring bed dan gaat het al om 30cm of meer. De kwaliteit van het toegepaste hoeslaken dient dan ook hoger te zijn aangezien meer hoogte ook meer relatieve slijtage en beweging van de hoeslaken oplevert. Daarom is een fijnere draad en hogere intensiteit van weving van het materiaal beter om heerlijk te kunnen en ongestoord op een comfortabele manier te genieten van je nachtelijke rust.

Hoeslaken materiaal

Hoeslakens kunnen gemaakt worden van allerlei verschillende materialen, elk zo met zijn voordelen.

  • Hoeslakens Katoen: De katoenen hoeslakens zijn van goede kwaliteit en tegen een relatief gunstige prijs. De hoeslakens worden rondom afgewerkt met elastiek en passen dus altijd. Hoeslakens van katoen zijn geschikt tot een matras hoogte van 20 cm. Katoen voelt zacht en comfortabel aan juist wat u tijdens de gure voor- en najaarsnachten en de koude winternachten nodig heeft;
  • Hoeslakens Jersey: Dit materiaal is gemaakt van 100% katoen, en kenmerkt zich van een hoge kwaliteit materiaal en secure afwerking. Daartoe wordt een specifieke methode van weven toegepast waarmee de stof elastisch werkt en altijd past. Zo kun je de extra verstevigde hoeslakens 200×220 met een extra hoekhoogte van 30 cm met elastiek afwerking rondom goed gebruiken voor de boxspring;
  • Hoeslakens Flanel: Gewoonlijk zijn flanellen hoeslakens van 80% katoen en 20% polyester met een elastieken afwerking. De hoeslaken is steviger dan een gewone katoenen hoeslaken en is met de elastieken afwerking goed te gebruiken voor boxspring met een hoogte van 30cm. Flanel is favoriet bij mensen die van comfort en warmte houden;
  • Hoeslakens Velours: Velours is een stof gemaakt van 80% katoen met 20% polyamide garens en een elastieken afwerking. De polyamide garens worden in een grondweefsels ingeweven waarmee de stof luxe uitstraalt en zeer slijtvast is.
  • Hoeslakens Perkaline: Deze stof heeft een zeer hoge weefdichtheid en garenfijnheid. De stof is van hoge kwaliteit en is goed bestand tegen wrijving. Het wordt meestal gebruikt in bed combinaties met een satijnen dekbed overtrek.
  • Hoeslakens Badstof: Badstof is van hoogwaardig katoen gemaakt waarbij de hoeslaken altijd een perfect pasvorm behoud. Deze stof is geschikt tot hoekhoogten van 25cm. Bijkomend voordeel is dat het materiaal veel vocht kan opnemen.

Split hoeslakens

Sommige twee persoons bedden hebben de mogelijkheid dat één persoon horizontaal slaapt terwijl de tweede persoon rechtop in bed zit om bijvoorbeeld tv te kijken of een boek te lezen. Het matras wordt daartoe in de zithouding meegevormd door het automatische bed. Om dit mogelijk te maken dient uiteraard de hoeslaken dit als optie te hebben. En dat kan! Ook hoeslakens gaan met de tijd mee, en daarom is de split hoeslaken ontwikkeld. Dit betekent dan aan de hoofdzijde van de hoeslaken een split is gemaakt van ongeveer 70cm. Dit maakt dan ook de optie mogelijk om afzonderlijk met ondersteuning comfortabel recht op in bed te zitten.