Wollen dekbedden

Ook een dekbed met wol vulling geeft u veel comfort! Het vullen van een dekbed middels wol is van oudsher de meest gebruikelijke vorm. Wol is ook van nature volop aanwezig bij verschillende dieren. De wol is gewoonlijk dik en veerkrachtig en daarmee heeft het een goede isolerende werking. Wol is het natuurlijke jasje voor dieren tegen extreme weersinvloeden. Daar kunnen wij dat ook optimaal van profiteren door onze dekbedden met wol te vullen. Wol is relatief zwaar en daarom voelt het ook drukkend en uw lichaam compleet omarmend aan. Met een dekbed van wol slaapt u gegarandeerd omdat het in zijn algemeenheid zeer comfortabel ervaren wordt. Welk type dekbed van wol is nu het meest geschikt voor u? Laat u informeren door onze dekbed specialist.

Kenmerkende typen wol

Vanuit Nederland is er een groot aanbod van wol en dus is het ook logisch dat onze dekbedden met wol gevuld zijn. Na iedere winter dienen alle schapen geschoren te worden om zo weer fris door het leven te kunnen gaan. Dat is mooi meegenomen, aangezien wij onze dekbedden daarmee kunnen vullen. Een specifiek Nederlandse schaap wordt gehouden op Texel. De Texelse schapen zijn langdurig bloot gestaan aan zilte zeewind waardoor de wol is gehard. Dit maakt de wol extra veerkrachtig en tevens van hoge kwaliteit. Om een heldere keus te kunnen maken tussen de verschillende wol typen, benader ons!

Wol van andere dieren

Naast de typische schapen wol kunt u eveneens dekbedden verkrijgen met wol van de geit of kameel. Uiteraard zijn de eigenschappen van deze wol anders, de haren zijn harder waarnaast de wol van de kamelen extra lang is. Kamelen komen in de heetste regionen van de wereld voor en de haren isoleren het lichaam dan ook van de intense hitte. Dit betekent dat ook de met kamelen wol gevulde dekbedden zeer isolerend zijn zodat u altijd heerlijk en comfortabel kunt slapen. Kamelen en geiten wol is zeer aangenaam zodat u continue comfortabel slaapt. Lekker slapen daar gaat het ons om, en ook geiten en kamelen wol kan u daarbij helpen.

4 Seizoenen dekbed

Omdat wol zeer compact is met een hoge isolerende werking kunnen dekbed dekens met wol vulling relatief dun blijven. Wol is daarmee dan ook uitermate geschikt om te gebruiken in het 4 seizoenen dekbed. Met een 4 seizoenen dekbed weet u altijd dat u voldoende comfort en bescherming gedurende de verschillende jaargetijden heeft. Zodra u het koud begint te krijgen voegt u het zomer deel aan het deel dat u gebruikt en u vertoeft in heerlijke warmte. Lekker slapen kunt u ook op elke dag van het jaar. Neem onze adviezen ter harte en ook u kunt langdurig van een heerlijk dekbed van wol genieten.

Wol aanbieder!

Om een bewuste keus te kunnen maken tussen de verschillende soorten dekbedden met wol is het verstandig dat u geïnformeerd wordt door een kenner. Onze jarenlange kennis en ervaring geeft u dan ook de zekerheid dat ook u zonder twijfel comfortabel en heerlijk kunt slapen. Om ook bij het slapen goed voor de dag te komen laat u zich informeren door onze dekbedden specialist. Alle ins-and-outs omtrent dekbedden en de bijbehorende specifieke wol vulling kan u worden uitgelegd. Heeft u wol vragen stel ze dan gerust!