Hoeslaken 180 x 220

Een hoeslaken is een laken dat wordt gebruikt om om een matras heen te spannen en wordt gebruikt om een matras te beschermen. Hoeslakens zijn er in allerlei soorten, kwaliteiten en maten, voor allerlei soorten bedden en voor meerdere doelen; ze kunnen zelfs op maat gemaakt worden, want een hoeslaken is wel bedoeld om precies om het matras heen te passen. De hoeken behoren naadloos aan te sluiten op het matras. Heb je de juiste maat, dan ligt het laken altijd strak.

Voordelen hoeslakens

Met een hoeslaken ziet je bed er veel netter uit, het ligt ook veel comfortabeler en zachter en bovendien neemt het beter vocht op. Zo beschermt het het matras en het is veel hygiënischer. Een hoeslaken heeft elastiek rondom de hele rand van het laken. De kwaliteit van het elastiek moet voorkomen dat het laken plooit.

Soorten en maten

Hoeslakens zijn er in allerlei soorten en maten. Er bestaan hoeslakens voor de wieg, voor peuters, kinderen, ledikanten en voor topmatrassen. Formaten zoals eenpersoons, tweepersoons en lits-jumeaux en ook voor boxsprings. Extra brede en extra lange. Hoeslakens met een waterdichte PU-onderlaag, beschermhoezen, anti-slip matras onderleggers, hoeslakens met split, voor waterbedden en anti-allergie hoeslakens.

Maat 180 x 220

Vaak hoor je dat de toppers omkrullen vanwege de te strakke hoeslakens. Dat is niet de bedoeling. Gewone hoeslakens zijn weer te hoog, waardoor het teveel aan laken komt te liggen onder de topper en dan lig je op hobbels. Misschien is het even zoeken of speuren op het internet, maar ook voor de maat 180 x 220 cm zijn er goede hoeslakens en moltons te koop. Hoeslakens kunnen zelfs op maat gemaakt worden.

Wist je dat…

  • Je kunt bepalen voor welk matras een hoeslaken geschikt is door de hoogte van de hoek die is ingenaaid in het hoeslaken?
  • Je de levensduur van je matras behoorlijk verlengt als je de juiste hoeslakens gebruikt?
  • Je het beste een molton hoeslaken kunt gebruiken met een hoeslaken van katoen, jersey, badstof of percal satijn?
  • Door het combineren van een molton met een gewoon hoeslaken twee luchtlaagjes op je matras gecreëerd worden waardoor vocht veel beter opgenomen wordt en ook een isolerende werking ontstaat?
  • Door diezelfde combinatie het matras veel beter beschermd wordt en je bed altijd lekker droog aanvoelt?
  • Hoeslakens ook heel geschikt zijn voor bedden die in hoogte verstelbaar zijn? Dankzij het elastiek rondom blijft het laken bij het verstellen van het bed prima om het matras zitten.