Wol dekbed

Van oudsher is wol de meest bekende vorm van het maken van dekbedden. Wol is altijd in grote hoeveelheid beschikbaar geweest, aangezien tevens meerdere dieren geschikt zijn voor de levering van wol. Wol is karakteristiek dik en veerkrachtig. Het heeft zeer goede isolerende werking aangezien gewoonlijk de wol de dieren beschermt tegen alle weersinvloeden. De wol is dus het jasje tegen de kou van de dieren. Door de wol in het dekbed te gebruiken creëren we eigenlijk een isolerend jasje voor als u ligt te slapen. Aangezien wol relatief zwaarder is, neemt de druk op uw lichaam toe en voelt het alsof uw lichaam compleet wordt omringt door de wollen dekbed. Dit wordt over het algemeen als zeer comfortabel ervaren. Welke typen wol zijn er nu eigenlijk? Waar kunnen wij u mee van dienst zijn?

Schapen wol en Texels wol

Zeer gewoonlijk wordt in Nederland gebruik gemaakt van schapenwol als vulling van de dekbedden. Het is een zeer geschikt vulmiddel en komt in Nederland ruimschoots voor. Alle schapen in Nederland moeten na de winter kou zonder meer geschoren worden waarmee een grote hoeveelheid schapen wol beschikbaar komt. Een groot deel gebruiken wij dus in onze dekbedden. Zo is er de Texels schapen wol welke specifiek wordt gekweekt voor de Texels dekbedden en hoofd kussens. Door de invloed van de zilte zeewind is deze wol gehard en extra veerkrachtig. Deze Texels wol is dan ook van hoge kwaliteit. Wilt u ons advies hebben omtrent welk type schapen wol het meest geschikt is voor uw slaap comfort, benader ons dan. Wij weten raad!

Geiten en kamelen wol

Ook zijn er mogelijkheden om de wol van geiten en kamelen te nemen. Deze hebben uiteraard weer andere eigenschappen. De haren zijn wat harder, en voor de kamelen dan ook weer iets langer. De kamelen komen gewoonlijk voor op warme tot hete plaatsen. De haren zijn dan ook niet ter bescherming van de kou, echter werken juist isolerend voor de warmte. Voor onze dekbedden gaat het ons om de isolerende werking. Als het dekbed isoleert kan de lichaamswarmte netjes in het dekbed worden vastgehouden, zodat je eigenlijk een zelf verwarmend effect hebt naast natuurlijk de warme eigenschappen van de wol zelf. Geiten en kamelen haar is zeer aangenaam en knus en u heeft dan ook continu een comfortabel gevoel. Ons belang is dat u lekker slaapt, en het type wol helpt u daar zeker bij.

Wol in vier seizoenen dekbed

Een populair product in ons assortiment is de wol gevulde vier seizoenen dekbed. Het vier seizoenen dekbed maakt gebruik van een tweedelig dekbed waarmee u per jaar getijde de optimale combinatie qua dekbed opbouw kunt maken. Juist wol is zeer geschikt om te gebruiken voor een vier seizoenen dekbed omdat het compact en zwaarder is met een hoge isolatiewaarde. Relatief dunne dekens verzorgen dan al snel een hoge warmte klimaat in uw bed. Zo komt u het hele jaar lekker warm, comfortabel en uitgeslapen door. Wij willen juist dat u elke dag uitgerust en fris de nieuwe dag ingaat. Heeft u dus dan ook aanvullende vragen of opmerkingen dan horen wij dat graag! Wij willen u namelijk optimaal van dienst zijn. Indien u als klant tevreden bent dan zijn wij ook tevreden. Lekker slapen dat is wat we allemaal willen!