Matrasbeschermer bedplassen

Jonge kinderen hebben vaak nog wel het probleem dat ze in het bed plassen. Om je matras te beschermen tegen deze indringende vloeistof moet je gebruik maken van een matrasbeschermer tegen bedplassen. Vele ouders zitten met hun handen in het haar wat te doen met een kind dat in bed plast. Het verschijnsel komt veelvuldig voor bij kinderen tot 7 jaar, echter gewoonlijk verdwijnt het. Mocht het na het 7e jaar nog niet verdwenen zijn dan is een bezoekje aan de huisarts van belang. Tot die tijd is het natuurlijk vervelend en wat doe je nu met het kind, laat je hem elke avond een luier aantrekken? Dat kan niet de bedoeling zijn! Om het matras te bescherming tegen plasvocht kun je gebruik maken van een matrasbeschermer. Wat houdt dit matrasbeschermer in en hoe wordt het gebruikt?

Voorkom doorlekken in matras met waterdichte matrasbeschermer

Als uw kind tijdens de slaap in bed plast dan beïnvloed dit de kwaliteit van het matras wanneer er sprake is van doorlekken. Vaak moet je als ouder snel reageren om de vloeistof voor te zijn, maar vaak ben je dus te laat. Wat kun je hier tegen doen? Het matras is een relatief dure aankoop en jullie als ouders kunnen niet om de zoveel maand een nieuw matras kopen. Voor deze situaties bestaat er de waterdichte matrasbeschermer. Deze matrasbeschermer omsluit de complete matras en daarmee is dan ook compleet uitgesloten dat er enige vorm van water bijkomt. Vaak is echter het nadeel dat de traditionele waterdichte matrasbeschermers redelijk zwaar zijn, en minder goed te wassen zijn in de wasmachine.

Waterdichte matrasbeschermer van Jersey stof

Een alternatief op de traditionele waterdichte matrasbeschermer is een waterdichte matrasbeschermer gemaakt van Jersey stof. Vaak worden matrasbeschermers ook van Jersey stof gemaakt echter nu is er een nieuw product op de markt waarbij de Jersey stof de matrasbeschermer waterdicht maakt. Ongelukjes kunnen dan voorkomen echter de matras wordt compleet beschermd tegen deze ongelukjes. Voor geregelde bed plassers is dit dan ook een ideale oplossing aangezien de Jersey stof relatief een licht materiaal is en dus makkelijker te wassen valt. Het is uitermate geschikt voor de jonge bed plassers aangezien zij ook dagelijks mogelijk in de buurt van het bed met water spelen. Ook op die manier is een ongelukje zo gebeurd, echter met de waterdichte matrasbeschermer van Jersey stof bescherm je de matras compleet.

Waterdichte molton als matrasbeschermer

Aan andere manier om je matras te beschermen is door boven op het matras een waterdicht molton te leggen. Deze ligt dus alleen maar bovenop het matras (met strakke elastische banden wordt deze vastgezet om de matras hoekrand), en vangt alle ongelukjes eenvoudigweg op. Een ongelukje zit in een klein hoekje, en het kan ook iedereen overkomen. Kinderen, jongeren, volwassenen en de incontinente senioren. Wij adviseren dan ook iedereen minimaal deze waterdichte molton matrasbeschermer te nemen aangezien een vloeistof lastig uit het matras te krijgen is. De molton is voor iedereen de eerste barrière om langdurige een goede en vochtvrije matras te hebben en te houden.